søndag den 5. oktober 2014

Hvad er HSP?

High Sensitiv Person, altså HSP
Nedenfor er beskrevet nogle af de punkter som kendetegner en person med HSP
Kan du genkende dig selv i nogle af punkterne?
Hvad betyder det at være født med HSP? Hvad betyder det når maner særlig HSP?
Flere punkter kendertegner en person med HSP, husk det er en gave og ikke en diagnose...

HSP er genetisk arveligt.
  1. En veludviklet intuition. Du har en evne til at mærke, hvad der sker under overfladen og i det usagte. Ikke dermed sagt, du absolut opfanger alle lagene, men du tuner ind i energierne og får ofte et godt billede af, hvad der egentligt foregår.
  2. Indre viden (knowing), som ikke blot er en fornemmelse af noget, for det går dybere. Det er en vished. Du har måske mange gange sagt, "jeg ved det", fordi du i dit inderste 100% kan mærke, at det er sandheden. Det kan være i alle mulige sammenhænge.
  3. En evne til at aflæse energien, når du går ind i et rum, når du overværer en samtale, eller andre steder, hvor vi kommer i kontakt med en anden person eller gruppe af mennesker. Måske kan du føle energien i en samtale, der har fundet sted, før du kom ind i et rum.
  4. En evne til at opsamle informationer på subtilt plan. Det kan være så enkelt som at reagere på en andens behov i nuet. Det fører måske videre til næste punkt:
  5. Tankelæsning. Du kan have svaret på noget, en anden har tænkt, eller du svarer på noget, en anden har tænkt. 
  6. En evne til at sanse usandheder. Et eksempel kan være, når kropssprog og ord, der kommer ud af en andens mund  ikke samstemmende.
  7. Empati overfor andre. Der kan beskrives som en evne til at gå i andres sko uden nogensinde at tage dem på 
  8. Oplevelser ud over det sædvanlige. Da sanseapperatet er åbent, oplever du ting, som kan virke magiske. Det kan være sansninger, via synet, ørene, lugte, en følelse og de ting, som bliver kaldt overnaturlige af verden.
  9. Telepatiske evner. Du kan tænke på en person og vedkommende kontakter dig, enten ringer, skriver eller kommer forbi.
  10. Hurtige reflekser. For mig selv oplever jeg det, når jeg er ved at tabe noget, for ofte når jeg at gribe det. Jeg havde en oplevelse i udlandet, hvor mine reflekser lynhurtig fik mig til at vende mig og dermed undgik at få stjålet min pung i min rygsæk, som var åben. 
  11. Kunstneriske evner uanset om er at kunne fortælle noget, så alle er tryllebundne. Det kan være du kan lide at tegne, male, danse, skrive, lave stand-up  eller andet.
  12. Kærlighed til naturen og til dyr. At være udendørs og i naturen er et must for mange, og dyr synes at kunne lide dig.
  13. Evne til at være alene uden at føle sig ensom. Du sætter pris på dit eget selskab og keder dig sjældent.
  14. En naturlig hensynsfuldhed, der ikke er tillært. Du gør eksempelvis naturligt plads for andre på fortorvet.
  15. Let ved at græde, og som vi ved, gråd renser kroppen, og vi slipper det, der kan gøre ondt.
  16. Samarbejder let sammen med andre, og du kan have evne til at vide, hvad der skal gøres for at få tingene til at fungere
  17. Healere. Din tilstedeværelse kan have en helende virkning på andre. Her skal vi dog være opmærksomme på ikke selv at blive tappet for energi.
  18. Evne til at lytte, ikke kun til det sagte men også alle de nonverbale informationer.
  19. Kan sanse energi i for eksempel mad. Det kan også være at sanse, hvordan du gør energien i hjemmet rar at være i. Du kan have en fornemmelse af, hvordan møblerne skal stå, for at skabe rum, lys og plads omkring dig. Du behøver ingen uddannelse som Feng Shui.
  20. Du kan overkommer meget. Nogle overkommer mere end en mands arbejde. Efter en periode med hårdt arbejder har du brug for at slappe af og få din energi igen.
  21. Den frihed betyder meget for dig. Du vil måske ikke sættes i bås, eller andre skal ikke bestemme over dig.

Tak til Anne Søvang for den fine liste!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar